Щорса

Вулиця Євгена Коновальця — вулиця в Печерському районі міста Києва, місцевості Нова Забудова, Черепанова гора. Пролягає від Великої Васильківської вулиці до вулиць Михайла Задніпровського і Новогоспітальної.

Прилучаються вулиці Предславинська, Анрі Барбюса і Літня.

Переважну більшість споруд на вулиці зведено в 1950–70-х роках.

Утворена 1961 року під назвою вулиця Щорса, на честь радянського військового діяча часів громадянської війни Миколи Щорса шляхом об'єднання більшої частини Новогоспітальної вулиці (між вулицею Анрі Барбюса та провулком Щорса; виникла в 2-й половині XIX століття, до кінця 1930-х років мала назву Прозорівський шлях) і вулиці Сурикова (до 1938 — частина вулиці Німецько-Бухтєєвської, решту якої названо Кутузовською; простягалася від Новогоспитальної вулиці до бульвару Лесі Українки поблизу Круглої башти).

У 1970 році до вулиці приєднано частину Володимиро-Либідської вулиці (між вулицями Великою Васильківською та Анрі Барбюса), що виникла в 1-й половині XIX століття.

У 1970-х роках унаслідок будівництва великого комплексу наукових і адміністративних споруд уздовж бульвару Лесі Українки, знесення старих військово-складських приміщень вулицю було скорочено.

У сучасних межах з 2000 року, коли кінцеву частину вулиці було перейменовано на честь Михайла Задніпровського.

У жовтні — грудні 2014 року Київська міська державна адміністрація провела громадське обговорення щодо перейменування вулиці.

Сучасна назва вулиці на честь українського громадсько-політичного діяча, голови Проводу українських націоналістів Євгена Коновальця — з 2015 року.

Київська фортеця - Башта №2

Щорса, 44